APK Nedir?

Apk yani tam adıyla Android Application Package Android cihazlarda kullanılan dosya formatıdır. Genel olarak .apk ve .xapk uzantısıyla karşımıza çıkan apk birçok kişinin bildiği ve kullandığı bir dosya türüdür. Kimi zaman Google Play üzerinde olan uygulamalar kaldırılır ya da hiçbir zaman Google Play’e bu dosyalar gelmez. İşte bu tür durumlarda bu uygulama ve oyunları yüklemenin yolu apk dosyalarını indirip kurmak olacaktır. Apk dosyaları kurulduktan sonra da tıpkı marketten indirilmiş uygulamalar gibi rahatlıkla kullanılabilir. Aslında Google Play’de indirmiş olduğunuz uygulamalar ve oyunların da birer apk dosyası bulunmaktadır. Yani Google Play’de indirmiş olduğunuz uygulamaların arka planında da apk dosyaları bulunmaktadır. Fakat birçok kişi bununla ilgilenmez. Eğer siz de Google Play’de yüklemiş olduğunuz uygulamaların apk dosyalarına erişmek isterseniz bunun için de uygulamalar mevcut. Bu sayede apk dosyalarını dilediğiniz yere taşımanız mümkün olacaktır. 

Apk Dosyaları İndirme 

Apk dosyaları genel olarak markette bulunmayan uygulamalar için kullanılmaktadır. Bu uygulamaları indirip kurmak da oldukça basittir. X adlı bir uygulamayı markette bulamadıysanız arama motoruna x apk indir diyerek apk’sını cep telefonu ve tabletinize indirebilirsiniz. Kurulum sırasında bilinmeyen cihazda uygulama indirme izni isteyebilir bu izni de vererek apk dosyasının indirimini tamamlamış olursunuz ve uygulamaya tıpkı marketten indirmiş gibi kullanmanız bu şekilde mümkün olur. Burada önemli olan husus apk dosyasının güvenli olup olmadığına dikkat etmek. Bu sebeple düzgün ve güvenilir siteler bulup apk dosyalarını bu şekilde yüklemek daha doğru bir yöntem olacaktır. 

Bunun yanı sıra BlueStacks gibi Android emülatörlerini bilgisayarlarınıza indirdiğiniz vakit bilgisayarlarınız üzerinden de sorunsuz bir şekilde apk dosyalarını indirip uygulamaları ve oyunları bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz. Bu sayede cep telefonunuzda yer kalmaması, cep telefonunuzun uygulama ve oyun için yeterli olmaması gibi durumlarda bilgisayarlardan rahat bir şekilde kullanıma ulaşabilirsiniz. Bu sebeple apk oldukça yararlı bir dosya formatıdır. Sizler de gönül rahatlığıyla apk dosyalarını indirebilirsiniz. Çünkü apk dosyalarının sakıncalı olduğu gibi bir yanlış algı vardır fakat markette indirdiğiniz uygulamaların da gizli birer apk dosya formatı bulunur. 

(Visited 317 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir