Bilgisayarda APK Açma

Apk dosyalarını telefon ve tablette açılabileceği gibi bilgisayarlarda da açılabilir. Fakat bunu birçok kişi bilmemektedir. Öncelikle kişiler neden apk dosyalarını bilgisayarda açmak ister bunu inceleyelim;  

İndirecekleri apk dosyasının cep telefonları için fazla yer kaplayacağını düşünebilirler ya da hali hazırda bu apk dosyasını yükleyecek kadar hafızaları olmayabilir. 

İndirilecek dosya cep telefonunu zorlayacak düzeyde olabilir. Örneğin 2015 model bir cep telefonu kullanan kişi cep telefonu üzerinden Call of Duty gibi yüksek grafikli oyunlar oynamak istedikleri zaman istedikleri verimi alamayabilir. Sadece bunla kalmaz aynı zamanda bu oyunlar cep telefonunun ısınmasına, şarjının erken bitmesine sebebiyet verebilir. 

 

Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı birçok kişi apk dosyalarını bilgisayar üzerinde kullanmaktadır. Bunun için bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri de alt başlıklar halinde inceleyelim. 

 

BlueStacks 

En yaygın kullanılan Android emülatörleri arasında BlueStacks’i gösterebiliriz. Bilgisayara yüklediğiniz vakit Android cihaza sahip olmuş gibi olursunuz. Uzun yıllardır sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. BlueStacks’te apk yüklemek de oldukça kolay. Zaten BlueStacks’in ana ekranının sağ alt köşesinde APK yükle butonunu göreceksiniz. Bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz apk dosyasını bu şekilde yükleyebilirsiniz. BlueStacks sayesinde bu dosyaları tam verimli şekilde bilgisayarlarda da kullanmış olacaksınız. 

 

Genymotion 

BlueStacks kadar olmasa da yaygın bir şekilde kullanılan Android emülatörlerinden bir tanesi de Genymotion’dırResmi sitesinden üyelik açıp indirdiğiniz vakit tıpkı BlueStacks’te olduğu gibi apk dosyalarını rahat bir şekilde açabilirsiniz. 

 

Görülmüş olduğu gibi bilgisayarda apk açma BlueStacks ve Genymotion gibi Android emülatörleri sayesinde mümkün olmaktadır. Bu uygulamaların mantığı oldukça basittir. Birçok kişi tarafından da sıklıkla kullanılan bu yöntemler sayesinde cep telefonlarınızda yapabileceğiniz hemen hemen her şeyi bilgisayarlarınız üzerinde de yapabilirsiniz. 

Bu sebeple sizler de cep telefonunun yeterli olmadığı durumda ya da takviye gerektiren durumlarda Android emülatörleri sayesinde apk dosyaları rahatlıkla açabilirsiniz. Bu emülatörlerdeki uygulamalara da tıpkı cep telefonlarınızda olduğu gibi güncelleme gelecektir. Bu sebeple uygulamaları en güncel haliyle kullanabilirsiniz ve internet gerektiren bir uygulamaysa bu konuda da sıkıntı olmayacaktır. 

(Visited 426 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir